Talen

Exposities
In de Galerij

WIST JE DAT?

OPEN ELKE DAG OP AFSPRAAK

DE GALERIE IS OPEN OP AFSPRAAK

BEZOEK ONS ONLINE

MARTINE ROELSTRAETE

Martine Roelstraete, Belgische ° 1958. Opleiding woninginrichting en keramiek. Geïnspireerd door de kunst van Etrurië en de Griekse geometrie brengt ze een reeks paarden in keramiek. In haar werk is er eindeloos respect voor de beweging, de contrasten, de kwetsbaarheid en emotie. Voor Martine is het een uitdaging om een reeks verschillende bewegingen van het paard uit te werken. De onderdelen van de compositie moeten echter in evenwicht blijven. De geometrie van de vormen mag niet verloren gaan. Er is contrast in kleur, in structuur, in glans. Ze werkt zowel in de naakte klei als de klei met decoratietechniek. De verwijzing naar het verval, naar de oude kunst van Etrurië, gebeurde door de opbouw van de paardenbenen. Het ruige effect van die ringen staan in schril contrast met de stilering van die benen en van het totale paard.

KATO VERDUYN

Reeds op zeer jonge leeftijd wordt het duidelijk dat Kato Verduyn (°2003) een heel grote liefde heeft voor creativiteit. De passie voor miniatuur startte oorspronkelijk met extreem kleine maquettes van strakke witte huizen. Met aandacht voor schoonheid en detail, kreeg ze al vlug interesse in het zo gedetailleerd mogelijk schilderen van alledaagse voorwerpen. Ze trekken van veraf de aandacht en worden gaandeweg ontdekt tijdens het benaderen.

ALAIN PONCON

Mijn universum wil duidelijk herkenbaar zijn: het neemt kleuren aan die, hoewel ze vaak levendig zijn, er niet altijd in slagen de complexiteit te verbergen van een inhoud waarin eenzaamheid, dromen, koppels, menselijke problemen worden vermengd met maatschappelijke vragen. Ik gebruik acryl voor de onderlagen en olie voor de aflakken. Ondanks de lange droogtijd heb ik de olie nooit kunnen opgeven. Deze traagheid volgt niet altijd het ritme van de schepping, maar laat een dialoog met het schilderij toe.
De oorsprong van een schilderij is complex. Elk schilderij heeft zijn verhaal. 

INGE VANDENDRIESSCHE

Het beeldend onderzoek van Inge is geïnspireerd op de ronde oervorm. Inge creëert scupturen die een duidelijke voortzetting zijn van haar startpunt : organische vormen die de omgeving injecteren : onze ogen en handen kunnen de creaties volgen zonder hapering. De resultaten zijn beheerste sculpturen, soms sober afgewerkt, soms kleurrijk afgewerkt. C (onnection) In haar ‘C’(connection) - project zoekt Inge de verbinding op, ronde organische vormen in verschillende dimensies worden vloeiend met elkaar verbonden als symbool van relaties en  connecties. 

JOOP DE CHÊNE

Joop de Chêne werd geboren in Tilburg ( Nederland ). Zij voltooide er met succes haar opleiding Mode en Kleding aan de Academie. Later studeerde zij “ cum laude “ af aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk. Sinds een aantal jaren werkt Joop als zelfstandig kunstenaar in Merksplas ( België ). Zij exposeerde over de hele wereld in musea en glariën, o.a. in Japan. New York, Italië, Londen en Berlijn. Haar werken zijn in hoofdzaak abstract. De basis van de compositie ligt in de wereld van de mode en natuur. Intuïtie en emotie zorgen voor een zekere spanning in het werk. Hoewel haar kunst een eigen karakter heeft, is haar werk duidelijk verwant met stromingen in de hedendaagse schilderkunst. Joop gaat in haar werk op zoek naar balans en ruimte, naar schoonheid en verstilling, door gebruik van vormen en kleuren.Haar schilderijen stralen een opvallende harmonie en rust uit, ze worden veelal gekenmerkt door gebruik van aardetinten. Joop maakt voornamelijk vrij werk, maar schildert daarnaast ook in opdracht.  

MARIKA VANSANT

Mijn Twisters zijn een harmonie van contrasten. Strakke sobere vormen draaien om naar sierlijke ritmische linten die loskomen van controle. Steeds op zoek naar evenwicht.

NADINE VERGUES

Geboren in 1957 in Aveyron,
Schone kunsten van Sète en Toulouse ...en dan het leven dat ons vangt en absorbeert, het leven dat me een vrouw en een moeder heeft gemaakt, het leven dat andere vreugden brengt door ons weg te halen van onze dromen.......
En toen kwam ik op een dag in 2005 in een industriële woestenij een stuk industrieel vilt tegen, dat gebruikt werd om auto's te isoleren.  Mijn droom sprong op me af, ik begrijp die dag dat ik een beeldhouwer ben, 
Om dit rudimentaire en ruwe materiaal te gebruiken, dat ik onmiddellijk liefhad, heb ik een hele techniek uitgevonden en ontwikkeld door gereedschap te kapen.  De soldeerbout werd mijn rechterarm. Sindsdien, bewoond door een onstuitbare scheppingsdrift, ben ik onvermoeibaar bezig geweest.

FREDCOT

Fredcot °1974 

Kunstschilder, beeldhouwer, tekenaar, poëet. Wat me bezig houdt is de mens die schuil gaat achter een dieren-maskerade met een luizencircus van driften in hun maatpak vacht. Met een creatieve oer-rebellie van olie (het fossiele) en acryl (het  kunstmatige) schets ik de mens vanuit het dier, het dier terug vanuit de moderne mens. Het door touw gebonden werk refereert naar het herhaaldelijk in-en uitpakken van onszelf, het meezeulen van de verschillende moeilijk af te werpen facetten van ons leven die onlosmakelijk de mens in z’n geheel maken.

SNEZANA PETROVIC

Snezana Petrovic is een Servische vrouwelijke schilderes en prentkunstenaar wiens kunstwerken behoren tot het genre van het figuratieve surrealisme en de fantastische kunst. Ze werd geboren in 1977 in Novi Sad, Servië. Ze studeerde in 2004 af aan de Academie voor Schone Kunsten van de Universiteit van Novi Sad aan de afdeling Printmaking, waar ze in 2008 ook haar diploma Magister of Fine Arts in Printmaking behaalde. In 2015 behaalde ze haar doctoraat in de Beeldende Kunsten aan de Faculteit voor Schone Kunsten van de Universiteit voor Schone Kunsten in Belgrado, Servië. Ze werkt aan de Academie voor Schone Kunsten van de Universiteit van Novi Sad als universitair docent aan de afdeling Printmaking. Ze nam deel aan ongeveer 150 groepstentoonstellingen en realiseerde 18 solotentoonstellingen, zowel in Servië als wereldwijd, en won een twaalftal prijzen en wereldwijde erkenning voor haar kunstwerken, waaronder een Juryprijs [derde in rang] op de 6de Tokyo International Mini Print Triennial 2018 in Japan en een Speciale Jury en Aankoopprijs [tweede in rang] op de 10de Internationale Biënnale voor Gravure "Premio Acqui 2011" in Acqui Terme, Italië.

Awards

Partners