Talen

Exposities
In de Galerij

WIST JE DAT?

OPEN ELKE DAG OP AFSPRAAK

De galerie is OPEN OP AFSPRAAK  elke dag ook op zon-en feestdagen bel  051 /50 50 65 of 0476/ 42 42 13 . We houden ons perfect aan de voorgeschreven veiligheidsnormen. Van harte welkom .

HELEEN HOBELMAN

Heleen Hobelman Is geboren te Wish (1971). Heeft een duidelijke visie op kunst. Kunst moet meer zijn dan decoratie. Het moet een subtiele hoofdrol spelen in het interieur. Geen aanvulling, versiering of de finishing touch. Werk van Heleen ervaar je, het doet wat met de kijker. Het wekt vrolijkheid op. Haar werk heeft als basis de techniek van de oude meesters, het laag over laag schilderen, waarbij de onderlagen door de bovenliggende lagen heen schemeren en het glaceren, verf dat verdund wordt met standolie met wat terpentijn. Heleen haar schilderijen kenmerkt zich door hun grote afmetingen, onderwerpen die eenvoud uitstralen, maar zo gedetailleerd en hyperrealisme geschilderd zijn dat ze de kijker weet te imponeren. Elke ontmoeting met het werk is een stil genieten, een stilleven feest.Haar werk wordt zowel gekocht door liefhebbers van stillevens als het abstracte, en is daarom het best te omschrijven, modern realisme

INGE VANDENDRIESSCHE

Het beeldend onderzoek van Inge is geïnspireerd op de ronde oervorm. Inge creëert scupturen die een duidelijke voortzetting zijn van haar startpunt : organische vormen die de omgeving injecteren : onze ogen en handen kunnen de creaties volgen zonder hapering. De resultaten zijn beheerste sculpturen, soms sober afgewerkt, soms kleurrijk afgewerkt. C (onnection) In haar ‘C’(connection) - project zoekt Inge de verbinding op, ronde organische vormen in verschillende dimensies worden vloeiend met elkaar verbonden als symbool van relaties en  connecties. 

JOOP DE CHÊNE

Joop de Chêne werd geboren in Tilburg ( Nederland ). Zij voltooide er met succes haar opleiding Mode en Kleding aan de Academie. Later studeerde zij “ cum laude “ af aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk. Sinds een aantal jaren werkt Joop als zelfstandig kunstenaar in Merksplas ( België ). Zij exposeerde over de hele wereld in musea en glariën, o.a. in Japan. New York, Italië, Londen en Berlijn. Haar werken zijn in hoofdzaak abstract. De basis van de compositie ligt in de wereld van de mode en natuur. Intuïtie en emotie zorgen voor een zekere spanning in het werk. Hoewel haar kunst een eigen karakter heeft, is haar werk duidelijk verwant met stromingen in de hedendaagse schilderkunst. Joop gaat in haar werk op zoek naar balans en ruimte, naar schoonheid en verstilling, door gebruik van vormen en kleuren.Haar schilderijen stralen een opvallende harmonie en rust uit, ze worden veelal gekenmerkt door gebruik van aardetinten. Joop maakt voornamelijk vrij werk, maar schildert daarnaast ook in opdracht.  

MARIKA VANSANT

Mijn Twisters zijn een harmonie van contrasten. Strakke sobere vormen draaien om naar sierlijke ritmische linten die loskomen van controle. Steeds op zoek naar evenwicht.

LUC PETERS

Luc Peters, Roermond 1950. Kunstacademies Tilburg en Maastricht. 

Luc Peters is een anachronisch (antiek en hedendaags) kunstenaar.

Zijn sculpturen zijn vernieuwend, anders en gedurfd. Archeologie, klassieke oudheid maar ook barokke en gotische elementen zijn van invloed op zijn werk.

Hij maakt gebruik van verschillende, vaak hergebruikte, materialen, zoals, hout, steen, metaal en beton. Deze worden “samengesmolten” tot een object. Zo ontstaan zijn beelden, die onvoltooid en aangetast lijken.

Luc Peters is beeldhouwer van nieuwe ordes, een uitvinder van antieken uit het heden.

NADINE VERGUES

Geboren in 1957 in Aveyron,
Schone kunsten van Sète en Toulouse ...en dan het leven dat ons vangt en absorbeert, het leven dat me een vrouw en een moeder heeft gemaakt, het leven dat andere vreugden brengt door ons weg te halen van onze dromen.......
En toen kwam ik op een dag in 2005 in een industriële woestenij een stuk industrieel vilt tegen, dat gebruikt werd om auto's te isoleren.  Mijn droom sprong op me af, ik begrijp die dag dat ik een beeldhouwer ben, 
Om dit rudimentaire en ruwe materiaal te gebruiken, dat ik onmiddellijk liefhad, heb ik een hele techniek uitgevonden en ontwikkeld door gereedschap te kapen.  De soldeerbout werd mijn rechterarm. Sindsdien, bewoond door een onstuitbare scheppingsdrift, ben ik onvermoeibaar bezig geweest.

FREDCOT

Fredcot °1974 

Kunstschilder, beeldhouwer, tekenaar, poëet. Wat me bezig houdt is de mens die schuil gaat achter een dieren-maskerade met een luizencircus van driften in hun maatpak vacht. Met een creatieve oer-rebellie van olie (het fossiele) en acryl (het  kunstmatige) schets ik de mens vanuit het dier, het dier terug vanuit de moderne mens. Het door touw gebonden werk refereert naar het herhaaldelijk in-en uitpakken van onszelf, het meezeulen van de verschillende moeilijk af te werpen facetten van ons leven die onlosmakelijk de mens in z’n geheel maken.

SNEZANA PETROVIC

Snezana Petrovic is een Servische vrouwelijke schilderes en prentkunstenaar wiens kunstwerken behoren tot het genre van het figuratieve surrealisme en de fantastische kunst. Ze werd geboren in 1977 in Novi Sad, Servië. Ze studeerde in 2004 af aan de Academie voor Schone Kunsten van de Universiteit van Novi Sad aan de afdeling Printmaking, waar ze in 2008 ook haar diploma Magister of Fine Arts in Printmaking behaalde. In 2015 behaalde ze haar doctoraat in de Beeldende Kunsten aan de Faculteit voor Schone Kunsten van de Universiteit voor Schone Kunsten in Belgrado, Servië. Ze werkt aan de Academie voor Schone Kunsten van de Universiteit van Novi Sad als universitair docent aan de afdeling Printmaking. Ze nam deel aan ongeveer 150 groepstentoonstellingen en realiseerde 18 solotentoonstellingen, zowel in Servië als wereldwijd, en won een twaalftal prijzen en wereldwijde erkenning voor haar kunstwerken, waaronder een Juryprijs [derde in rang] op de 6de Tokyo International Mini Print Triennial 2018 in Japan en een Speciale Jury en Aankoopprijs [tweede in rang] op de 10de Internationale Biënnale voor Gravure "Premio Acqui 2011" in Acqui Terme, Italië.

Awards

Partners