Talen

Exposities
In de Galerij

OGEN BLIK

Van 5 oktober t.e.m. 30 december 2019

Je zal merken dat er zowel in de galerie , het huis als de tuin héél wat blikken worden geworpen . Zo'n 20-tal kunstenaars in diverse disciplines stellen hun werken tentoon. Aarzel niet om volledig vrijblijvend en gratis een BLIK te komen werpen, je zal je OGEN  niet geloven;

 

NORBERT DE BELIE

“Ogen - blikken”: Ogen, die blikken… getekend op een ogenblik. Blikken weerspiegelen de gemoedstoestand van het individu. Vervreemding, eenzaamheid en de groeiende individualisering durven al eens in de ogen kruipen. Dit thema vind je terug in de werken van Norbert. Zijn figuren staren je aan, soms bevreemdend, nieuwsgierig, verdwaasd, soms verscholen achter elkaar alsof ze wachten op een teken van de toeschouwer.  Chinese inkt, potlood,  pastelkrijt en balpen zijn de uitverkoren materialen van de kunstenaar. Uitgekiende uniforme decoratieve omlijstingen, “zwevend” ingewerkte tekeningen en het gebruik van museumglas geven de werken nog een extra dimensie. 

DOMINIQUE SAMYN

Dominique gebruikt symboliek van verschillende culturen als basis voor haar abstracte schilderijen. Warme bijenwas (of encaustiek) en koude bijenwas gemengd met olieverf zijn haar schilder medium. Haar schilderijen zijn verzameld over de hele wereld. Dominique gebruikt symboliek van verschillende culturen als basis voor haar abstracte schilderijen. Warme bijenwas (of encaustiek) en koude bijenwas gemengd met olieverf zijn haar schilder medium. Haar schilderijen zijn verzameld over de hele wereld.

NADINE VERGUES

Geboren in 1957 in Aveyron,
Schone kunsten van Sète en Toulouse
...en dan het leven dat ons vangt en absorbeert, het leven dat me een vrouw en een moeder heeft gemaakt,
het leven dat andere vreugden brengt door ons weg te halen van onze dromen.......
En toen kwam ik op een dag in 2005 in een industriële woestenij een stuk industrieel vilt tegen, dat gebruikt werd om auto's te isoleren. 
Mijn droom sprong op me af, ik begrijp die dag dat ik een beeldhouwer ben, 
Om dit rudimentaire en ruwe materiaal te gebruiken, dat ik onmiddellijk liefhad, heb ik een hele techniek uitgevonden en ontwikkeld door gereedschap te kapen. 
De soldeerbout werd mijn rechterarm.
Sindsdien, bewoond door een onstuitbare scheppingsdrift, ben ik onvermoeibaar bezig geweest.

 

FREDCOT

Fredcot

°1974

Kunstschilder, beeldhouwer, tekenaar, poëet. Wat me bezig houdt is de mens die schuil gaat achter een dieren-maskerade met een luizencircus van driften in hun maatpak vacht. Met een creatieve oer-rebellie van olie (het fossiele) en acryl (het  kunstmatige) schets ik de mens vanuit het dier, het dier terug vanuit de moderne mens. Het door touw gebonden werk refereert naar het herhaaldelijk in-en uitpakken van onszelf, het meezeulen van de verschillende moeilijk af te werpen facetten van ons leven die onlosmakelijk de mens in z’n geheel maken.

JOZ. DE LOOSE

Werd geboren in Brugge op 10 januari 1925; Na de humaniora, studies aan de stedelijke Akademie voor schone kunsten te Brugge, aan het Institut des Hautes Etudes Cinématographiques te Parijs en aan het Institut voor Tropische geneeskunde te Antwerpen. Tijdens een driejarig verblijf in het voormalig Belgisch Kongo maakte hij met steun van het "Musée de l'Homme" te parijs, een belangerijke ethnologische studie over de Zande stam van het Uele gebied alsook over de door hen voortgebrachte kunst. Evolueerde van een expressionistische schilderkunst naar een vreemde schilderkunst in reliëf om uiteindelijk in de beeldhouwkunst zijn werkelijke bestemming te vinden. Eerste beeldhouwwerk in 1955. Aanvankelijk in hout en steen, later in polyester en koper. Momenteel uitsluitend in Brons.

Awards

Partners