Talen

Exposities
In de Galerij

HELLO SUNSHINE

Van 1 juni 2019 t.e.m. 26 augustus 2019

U bent van harte welkom op  deze tentoonstelling waar we enkele gastkunstenaars naast de permanente kunst plaatsen.

Maak kennis met de werken van ANNA VAN BOHEMEN, THEA VOS, ANDREA DEVLIEGER, DIMITRI PICHELLE, JOOP DECHENE, ISABELLE SISAU & HERMAN BROOD, 

ANNA VAN BOHEMEN

Mijn veelal  driedimensionaal werk heeft als hoofdthema de vergankelijkheid en kwetsbaarheid van de materie. Die kwetsbaarheid en de twijfelachtige schoonheid van het verval probeer ik zichtbaar te maken in mijn objecten.Ook inspireert mij de vele manieren waarop de mens zijn worsteling met de vergankelijkheid tracht vorm te geven en te bezweren. De met bloemen en pigmenten versierde beelden en sacrale plaatsen, het mysterieuze, het bezielde en de ruwe schoonheid ervan.

ANDREA DE VLIEGER

Geboren te Roeselare op 15-3-1942 Studeerde af als regentes Plastische Kunsten aan de rijkstechnische normaalschool te Brugge. ( thans Simon Stevin -hogeschool ) Bekwaamde zich verder aan de academies te Eeklo en Maldegem in tekenkunst en zeefdruk en thans schilderkunst. Volgde cursussen kalligrafie bij Brody Neuenschwander. Ik ben vooral geboeid door de schoonheid in alledaagse voorwerpen en van porselein waarvan ik de fragiliteit probeer te vatten. Met een zeefdruk, op basis van een aquarel probeer ik een nieuw beeld te bekomen, met een andere gelaagdheid zowel qua kleur als qua vorm.

THEA VOS

In het werk van Thea Vos figureren mensen en dieren in allerlei hoedanigheden. Soms alleen, vaak meerdere figuren op een doek. De mensen staren je, al dan niet in hun naaktheid, aan. Ze lijken zielloos, eenzaam, hun woorden verstomd. Er zijn vaak maskers, blinddoeken en gezicht- of hoofdeloze figuren te zien. Soms zijn figuren gekooid. Meisjes hebben een popachtig uiterlijk. De hond  doorkruist vaak dit beeld. Haar fascinatie gaat uit naar de emotie. De emotie als universeel gegeven, onafhankelijk van cultuur, ras en tijdgeest. De emotionele misvormingen die plaatsvinden als de jonge mens geleerd wordt zich gepast te gedragen. Het schilderproces is de zoektocht naar wat echt is en wat aangeleerd of opgelegd.Al schilderend zoekt Vos naar objectivering van het beeld dat aan het ontstaan is. Door delen van het werk weg te schilderen of soms nieuwe elementen toe te voegen “ontbeent” ze haar onderwerp. Laag voor laag. Totdat alleen nog dat over is wat er werkelijk toe doet.

DIMITRI PICHELLE

Dimitri Pichelle geboren in 1975 in Namen. Na zijn studies aan de Academie voor Schone Kunsten in Brussel, evolueerde hij tussen de schilderkunst en de beeldhouwkunst in. 
Zijn carrière weerspiegelt een verlangen naar dynamische communicatie met de toeschouwer. In de afgelopen 5 jaar hebben zijn onderzoek en aspiraties hem langzaam maar zeker tot figuratieve beeldhouwkunst geleid.
Zijn personages zijn getuigen van onze tijd. Ze dagen de kijker telkens weer uit met de boodschap die ze overbrengen.
Hij speelt met de codes van de popcultuur, steampunk en de geekgeneratie om ons te bevragen over onze relatie tot de vrijheid van meningsuiting.
In de meeste werken van de kunstenaar komt de potloodherinnering steeds terug. Vectoren van sterke boodschappen, communicatie en betekenis, ze verspelen onder andere de plaats van de kunstenaar in de maatschappij. 
 

JOOP DE CHENE

Joop de Chêne werd geboren in Tilburg ( Nederland ). Zij voltooide er met succes haar opleiding Mode en Kleding aan de Academie. Later studeerde zij “ cum laude “ af aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk. Sinds een aantal jaren werkt Joop als zelfstandig kunstenaar in Merksplas ( België ). Zij exposeerde over de hele wereld in musea en glariën, o.a. in Japan. New York, Italië, Londen en Berlijn. Haar werken zijn in hoofdzaak abstract. De basis van de compositie ligt in de wereld van de mode en natuur. Intuïtie en emotie zorgen voor een zekere spanning in het werk. Hoewel haar kunst een eigen karakter heeft, is haar werk duidelijk verwant met stromingen in de hedendaagse schilderkunst. Joop gaat in haar werk op zoek naar balans en ruimte, naar schoonheid en verstilling, door gebruik van vormen en kleuren. Haar schilderijen stralen een opvallende hermonie en rust uit, ze worden veelal gekenmerkt door gebruik van aardetinten. Joop maakt voornamelijk vrij werk, maar schildert daarnaast ook in opdracht.  

HERMAN BROOD

Hermanus (Herman) Brood (Zwolle, 5 november 1946 – Amsterdam, 11 juli 2001) was een Nederlandse zanger, kunstschilder, pianist, acteur en auteur. Hij was de Nederlandse belichaming van het hedonistische credo Sex, drugs & rock 'n' roll. 
Nadat amfetamine en jarenlang stevig alcoholgebruik z'n lichaam in hoge mate hadden verwoest, vertoonde Brood standaardontwenningsverschijnselen zoals incontinentie, epilepsie en delirium tremens. Geen vijf maanden voor zijn vijfenvijftigste verjaardag sprong hij met een afscheidsbriefje op zak de dood tegemoet vanaf het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel.Na Broods overlijden was in 2002 in het Cobra Museum in Amstelveen een eerste overzichtstentoonstelling van zijn werk te zien, met daarnaast foto's, gemaakt door zijn vriend, de fotograaf Anton Corbijn. Eerder was het werk van Brood museaal nooit erkend. Er waren echter wel veel liefhebbers en zijn schilderwerk werd goed verkocht. Voor deze liefhebbers wordt er een mooie reeks zeefdrukken tentoon gesteld. 

ISABELLE SISAU

Isabelle Sissau leerde de ambacht van het potten draaien bij Syntra West te Brugge. Na nog wat specialisatiecursussen en heel veel oefenen startte ze in 2015 met haar eigen zaak.Isabelle Sissau maakt vooral gebruikskeramiek ( tassen, borden, kommen…) in haar atelier te Alveringem. Er staat altijd een flinke voorraad in de winkel maar er wordt ook veel op bestelling gedraaid. Aantal, kleur, vorm, grootte of wil je jouw servies een persoonlijke touch geven…“U vraagt, Isabelle draait!”3 kernwoorden die omschrijven waarvoor de ambachtelijk gemaakte keramiek van Isabelle Sissau staat:Gekneed…wordt elke bolletje klei dat later op de pottenbakkersschijf terecht komt.Gevormd… wordt dit bolletje klei tot een tas, kom, bord…Uniek… want alles wordt stuk per stuk gemaakt.

Awards

Partners