Talen

Exposities
In de Galerij

DEJA VU

Van 19 januari t.e.m. 24 april 2019

De titel Déjà vu is eigenlijk maar een halve waarheid. De kunstenaars die hier ooit waren komen terug maar wel met nieuw werk. We houden er enkele toppers aan over. Spring gerust binnen, iedereen is hier steeds van harte welkom.

KARIN WELHUIS

Karin Welhuis werkte na haar opleiding aan de KHU 15 jaar op de kostuum afdeling van de Nederlandse opera.
Sinds 2008 is zij professioneel werkzaam als beeldend kunstenaar en uit zij zich voornamelijk in keramiek. Rode lijn door haar werk is de fascinatie voor het water en alle leven dat dat heeft voortgebracht . Het werk kenmerkt zich door monumentale vormen vaak met mathematische herhalingen. Haar huidig project “What if” is gebaseerd op de evolutie en de zelfmaakbaarheid van de mens.
 

HERVE GUYOT

Peintre autodidacte, Hervé Guyot est essentiellement peintre paysagiste avec pour thèmes de prédilection la mer et la campagne. Que ce soit dans ses marines ou bords de mer, paysages de campagne imaginaires ou réels ou encore dans ses œuvres dépouillées, il traduit toujours avec un sens rare de l'épure toute la beauté de notre environnement avec simplicité et humilité.  Peintre figuratif, peintre du pays, peintre de l'ambiance, son talent tient fondamentalement dans ses trois pouvoirs qu'il exprime avec brio. Il a ce don si particulier de suggérer l'abstrait dans des scènes profondément contemporaines et figuratives. Ses peintures sont comme des fenêtres ouvertes sur   la nature et l'espace, elles nous entraînent avec émotion dans des représentations intemporelles ouvrant sur le moment présent.
Après avoir exposé pour différentes galeries tant en France qu'à l'étranger, Hervé GUYOT ouvre en avril 2018 sa propre galerie d'art à Neufchâtel-Hardelot avec une ambition majeure : promouvoir  l'art et les artistes

PETRA COULIER

'Al de werken zijn gemaakt van porselein.
Porselein is steeds de rode draag in mijn werk. Ik hou van de zuiverheid, het fragile, het breekbare, sobere en mooie witte kleur van porselein. Maar ook van de kracht en de sterkte van het karakter dat porselein weergeeft.
Ongebakken is porselein zo kwetsbaar dat je er heel voorzichtig moet mee omgaan.
Het blijft steeds een uitdaging om de grenzen van het materiaal op te zoeken. Dat houdt nooit op, want het materiaal heeft zoveel te bieden.'

 

JEAN-MARIE BOOMPUTTE

Ik schilder blonde madammen met een maatje meer en met  steeds   een afvallend schouderbandje, kale heren op hun zondags maar met steeds een foutje: slecht geknoopte das, een missend knoopje, een beetje buik dat te voorschijn komt ...maar vooral hun witte  sokjes. Ik noem ze "les endimanchés". 

En...dan is er nog dat ROOD, waar ik moeilijk afstand kan van nemen. Ik heb wat met rood. Het is zelden hetzelfde. Karmijn,cadmium, vermiljoen en scharlaken."

ANNE DE GHELDER

Re-using...hergebruiken van papier.
De rijkdom en veelzijdigheid van schijnbaar onbelangrijk materiaal, in al zijn eenvoud, blijven haar inspireren.
Ze creëert een stille ruimte waar papier niet langer drager is, maar een volwaardig plastisch medium op zich wordt.
 

Awards

Partners