Talen

Exposities
In de Galerij

ART@LEKE

VAN 25 SEPTEMBER T&M 19 DECEMBER 23/10/2021 UITZONDERLIJK GESLOTEN

 

BEZOEK ONS ONLINE

RIKE STAUSBERG

De werken van Rike Stausberg worden gekenmerkt door het nonchalante gebruik van vormen, kleuren en tekenelementen, die nogal lukraak naast elkaar lijken te bestaan.  
coëxistentie. Het vakkundig uitgebalanceerde, levendige evenwicht van de rijke juxtapositie wordt pas op het tweede gezicht duidelijk.
Rike Stausberg werkt vaak met duidelijk afgebakende gebieden van schilderen en tekenen
en in meerdelige reeksen.
Zo creëert ze reeksen werken zoals "Storyboards", "Yin + Yang" of "Shortstories".
die, als een picturale combinatie van afzonderlijke elementen en in hun combinatie  
elementen en in hun combinatie een historische indruk achterlaten op de perceptie van de toeschouwer.

 

KATO VERDUYN

Reeds op zeer jonge leeftijd wordt het duidelijk dat Kato Verduyn (°2003) een heel grote liefde heeft voor creativiteit. De passie voor miniatuur startte oorspronkelijk met extreem kleine maquettes van strakke witte huizen. Met aandacht voor schoonheid en detail, kreeg ze al vlug interesse in het zo gedetailleerd mogelijk schilderen van alledaagse voorwerpen. Ze trekken van veraf de aandacht en worden gaandeweg ontdekt tijdens het benaderen.

ALAIN PONCON

Mijn universum wil duidelijk herkenbaar zijn: het neemt kleuren aan die, hoewel ze vaak levendig zijn, er niet altijd in slagen de complexiteit te verbergen van een inhoud waarin eenzaamheid, dromen, koppels, menselijke problemen worden vermengd met maatschappelijke vragen. Ik gebruik acryl voor de onderlagen en olie voor de aflakken. Ondanks de lange droogtijd heb ik de olie nooit kunnen opgeven. Deze traagheid volgt niet altijd het ritme van de schepping, maar laat een dialoog met het schilderij toe.
De oorsprong van een schilderij is complex. Elk schilderij heeft zijn verhaal. 

MARIKA VANSANT

Mijn Twisters zijn een harmonie van contrasten. Strakke sobere vormen draaien om naar sierlijke ritmische linten die loskomen van controle. Steeds op zoek naar evenwicht.

NADINE VERGUES

Geboren in 1957 in Aveyron,
Schone kunsten van Sète en Toulouse ...en dan het leven dat ons vangt en absorbeert, het leven dat me een vrouw en een moeder heeft gemaakt, het leven dat andere vreugden brengt door ons weg te halen van onze dromen.......
En toen kwam ik op een dag in 2005 in een industriële woestenij een stuk industrieel vilt tegen, dat gebruikt werd om auto's te isoleren.  Mijn droom sprong op me af, ik begrijp die dag dat ik een beeldhouwer ben, 
Om dit rudimentaire en ruwe materiaal te gebruiken, dat ik onmiddellijk liefhad, heb ik een hele techniek uitgevonden en ontwikkeld door gereedschap te kapen.  De soldeerbout werd mijn rechterarm. Sindsdien, bewoond door een onstuitbare scheppingsdrift, ben ik onvermoeibaar bezig geweest.

FREDCOT

Fredcot °1974 

Kunstschilder, beeldhouwer, tekenaar, poëet. Wat me bezig houdt is de mens die schuil gaat achter een dieren-maskerade met een luizencircus van driften in hun maatpak vacht. Met een creatieve oer-rebellie van olie (het fossiele) en acryl (het  kunstmatige) schets ik de mens vanuit het dier, het dier terug vanuit de moderne mens. Het door touw gebonden werk refereert naar het herhaaldelijk in-en uitpakken van onszelf, het meezeulen van de verschillende moeilijk af te werpen facetten van ons leven die onlosmakelijk de mens in z’n geheel maken.

SNEZANA PETROVIC

Snezana Petrovic is een Servische vrouwelijke schilderes en prentkunstenaar wiens kunstwerken behoren tot het genre van het figuratieve surrealisme en de fantastische kunst. Ze werd geboren in 1977 in Novi Sad, Servië. Ze studeerde in 2004 af aan de Academie voor Schone Kunsten van de Universiteit van Novi Sad aan de afdeling Printmaking, waar ze in 2008 ook haar diploma Magister of Fine Arts in Printmaking behaalde. In 2015 behaalde ze haar doctoraat in de Beeldende Kunsten aan de Faculteit voor Schone Kunsten van de Universiteit voor Schone Kunsten in Belgrado, Servië. Ze werkt aan de Academie voor Schone Kunsten van de Universiteit van Novi Sad als universitair docent aan de afdeling Printmaking. Ze nam deel aan ongeveer 150 groepstentoonstellingen en realiseerde 18 solotentoonstellingen, zowel in Servië als wereldwijd, en won een twaalftal prijzen en wereldwijde erkenning voor haar kunstwerken, waaronder een Juryprijs [derde in rang] op de 6de Tokyo International Mini Print Triennial 2018 in Japan en een Speciale Jury en Aankoopprijs [tweede in rang] op de 10de Internationale Biënnale voor Gravure "Premio Acqui 2011" in Acqui Terme, Italië.

CHRISTINE BARRES

Christine Barres is autodidact: Haar schilderkunst, bijna bij toeval ontdekt, is in de loop der tijd tot bloei gekomen door de emoties die verbonden zijn met haar reizen. Een gelukkige jeugd op het platteland vormde het vrolijke karakter van een sprankelend meisje. Voor zover zij zich kan herinneren, heeft Christine Barres altijd geschilderd. De thema's van haar werk zijn nauw verbonden met haar persoonlijk leven. Christine Barres is een schilderes van gelukkige emoties en verwondering, die zij in alle vrijheid uitdrukt.

Awards

Partners